Bugun...


Düsseldorf'ta "50. Yılında Türkçe Dersleri" paneli düzenlendi
Tarih: 04-11-2019 12:29:35 Güncelleme: 05-11-2019 13:16:35 + -


Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki eğitim kurumlarında Türkçe derslerinin verilmeye başlanmasının 50. yılı vesilesiyle, Düsseldorf Başkonsolosluğu'nda Türkçe Dersleri paneli düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 04-11-2019 12:29

Düsseldorf'ta

Bild könnte enthalten: 11 Personen, Personen, die lachen, Personen, die sitzen und Innenbereich

 

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ateşeliği ve Türk Veli Dernekleri Federasyonu iş birliğinde "50. Yılında KRV'deki Türkçe Derslerinin Tarihsel süreci ve gelecek Perspektifi" konulu eğitim paneli düzenlendi. 

Bild könnte enthalten: 1 Person, steht und Innenbereich

Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan , yaptığı konuşmada, ana dil Türkçe dersinin kültürel bir hak olduğunu, Türk öğrencilerin kendi dilsel ve kültürel köklerinin kamu önünde kıymetlendirilmesini sağlayıp, çok dilliliği teşvik ettiğini söyledi.

Karaarslan, çok dilli olmanın insanın ufkunu genişlettiği gibi, ayrıca bilgi ve tecrübelerini arttırdığına da işaret etti.

Bild könnte enthalten: 1 Person, steht und Innenbereich

Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Hacer Özdoğan ise Türkiye'den Almanya'ya 50 yıl önce gelen Türkçe öğretmenlerinin geliş süreci ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Bild könnte enthalten: 3 Personen, Innenbereich

 

Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal Yıldız, Bielefeld Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel Ekinci, Duisburg-Essen Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ünalan ve Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Ali Sak  birer sunum yaparak, konuklardan gelen soruları cevaplandırdı.

Bild könnte enthalten: 26 Personen, Personen, die lachen, Innenbereich

 

 






İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YUKARI