Bugun...


Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması Avrupa Elemeleri başvurusu başladı
Tarih: 31-10-2019 20:54:56 Güncelleme: 06-02-2023 18:38:56 + -


Sinemaya yeni yüzler kazandırmayı hedefleyen 4. Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması'nın Avrupa Elemeleri başvurusu başladı. Dev Juri kadrosu ile Almanya’nın Düsseldorf şehrinde 7 Aralık 2019 tarihinde yapılacak.

facebook-paylas
Tarih: 31-10-2019 20:54

Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması Avrupa Elemeleri başvurusu başladı

Avrupa’dan Gülnaz Ajans & Akademi  ve Türkiye’den Vizyon Production ve Bonart Ajansın ortaklaşa düzenlediği, 4. Sinemanın Kral ve Kraliçesi Avrupa elemeleri Dev Juri kadrosunda yer alan Tamer Karadağlı, Yılmaz Morgül, Atilla Kaplakarslan, Wilma Elles, Volkan Severcan, Gülnaz Çalıkoğlu, Arif Işık, Ayça Kuru, Kasım Aksoy ve Tayyar Işıksaçan gibi ünlü isimlerin katılımı ile 7 Aralık 2019 tarihinde Almanya’nın Düsseldorf şehrinde Gülnaz Ajans & Akademi binasında yapılacak.

Juri başkanı ünlü oyuncu Tamer Karadağlı, 4 yıldır içinde bulunduğu organizasyonun bir güzellik yarışması olmadığını vurguladı.

Karadağlı, yarışmanın "kral ve kraliçelerinin" yakışıklı ve güzel görünse de asıl oyunculuğu ne kadar istediklerinin önem taşıdığını belirterek, "Bu bir güzellik yarışması değil. Burada önemli olan yarışmada başarılı olanların eğitim hakkı kazanmaları. Yarışmada para veya başka bir ödül kazanmıyorlar. Diğer yarışmalardan önemli bir farkı da bu. Adaylar çok önemli bir jüri karşısında değerlendiriliyorlar." diye konuştu.

Yarışmada dereceye girenlerin eğitimler alacağını belirten Karadağlı, "Bu bir bayrak yarışı, bizler bu bayrağı yarın onlara devredeceğiz ama kalifiye ve iyi ve eğitimli oyuncuların yetişmesi sektör için çok önemli." dedi.

  • "Sinema ve dizi sektöründe eÄŸitim sıkıntısı var"

Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması Başkanı ve Vizyon Ajansın sahibi Atilla Kaplakarslan da yarışmanın tek amacının sinema ve dizi sektörüne oyuncu yetiştirmek olduğunu söyledi. Kaplakarslan, Avrupa elemelerinde seçilecek adayların İstanbul'da düzenlenecek finallere katılacağını belirterek, ’’ Bu yarışmadan çıkan ilk üç aday eğitim hakkı kazanıyor. Bu yarışmanın ödülü eğitim çünkü sinema ve dizi sektörününde eğitim sıkıntısı var. Biz bu yarışmayla bu sıkıntıyı çözmek için yola çıktık.’’ dedi.

Avrupa elemelerinde son başvuru tarihinin 30 Kasım 2019 olduğu bilgisini veren Gülnaz Ajans & Akademi sahibi Sosyolog Doçent Gülnaz Çalıkoğlu, şunları kaydetti

’’ Bu yıl ikinci kez Avrupa’da Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması elemelerini gerçekleştiriyoruz. 18 – 27 yaş arasında olan adaylar başvurularını www.gulnazajans.com internet adresimizden yapabilirler.’’ dedi.

 






İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MAGAZİN Haberleri

YUKARI